Droom Toornstra komt uit: van Feyenoord-pyjama naar kampioen in de Kuip
i

ANP Pro Shots

Droom Toornstra komt uit: van Feyenoord-pyjama naar kampioen in de Kuip

admin • 00:52, 15-05-2017 / Laatste Update: 02:56, 08-01-2024

In zijn jeugd sliep Jens Toornstra in een Feyenoord-pyjama, zondag werd hij kampioen met die club. Een droom kwam uit voor de middenvelder. ,,Dit is de mooiste dag uit mijn voetbalcarrière. Ik ben altijd al voor Feyenoord geweest. Dat je dan deel uit kan maken van een team dat dit flikt, dat is echt onbeschrijfelijk", sprak de middenvelder tegen het AD.

,,Voor de wedstrijd had ik al kippenvel, vanwege de sfeer in het stadion. En dat heb ik de hele wedstrijd gehouden. Het heeft ons zoveel energie gegeven, en dat straalde ook uit op het begin van de wedstrijd. We waren zó agressief, zaten er direct bovenop. En dan maakt Dirk Kuyt er direct twee en weet je dat het eigenlijk niet meer mis kan gaan.”

Champions League

Toornstra heeft nog een contract tot 2018, maar na de titel van zondag is de kans weer wat groter dat hij gaat bijtekenen bij Feyenoord. Al kan hij daar vooralsnog niet al teveel over zeggen. ,,Ik wilde eerst dit seizoen afwachten. En vanaf het laatste fluitsignaal tot heb ik nog geen moment de tijd gehad om erover na te denken. Maar dat we volgend seizoen Champions League gaan spelen, helpt zeker mee. Als dit team een beetje bij elkaar blijft, kan het volgend seizoen ook heel mooi worden. Ik kijk er nu al naar uit.”