'Beckenbauer werkte niet als vrijwilliger voor organisatie WK 2006'

'Beckenbauer werkte niet als vrijwilliger voor organisatie WK 2006'

admin • 15:30, 14-09-2016 / Laatste Update: 10:51, 05-01-2024

Reinhard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, heeft hard uitgehaald richting Franz Beckenbauer. De rol van Beckenbauer rond het WK 2006 staat al geruime tijd ter discussie, maar de uitlatingen van Grindel in de Frankfurter Allgemeine werpen een nieuw licht op de rol van Der Kaiser.

Declaraties

De voormalig voorzitter van Bayern München zou tussen februari 2005 en oktober 2006 5,5 miljoen euro hebben gedeclareerd voor zijn werkzaamheden bij de DFB. Tot nu toe hield Beckenbauer altijd vol dat hij de werkzaamheden onbezoldigd had verricht.

Geen vrijwilliger

,,We wisten niet dat hij een som van 5,5 miljoen euro heeft ontvangen voor zijn werkzaamheden op het WK. Met deze feiten lijkt het wel duidelijk dat hij niet als vrijwilliger werkte", zegt Grindel in Frankfurter Allgemeine. ''Voor mij is volledig onbegrijpelijk dat de leden van de toenmalig organiserend comité dit thema over zo'n lange periode verzwegen hebben."

Misleidend

,,Dit vervelende incident levert voor mij nieuw bewijs op dat de WK-organisatie niet transparant te werk is gegaan en het publiek misleid heeft. Dat veroordeel ik." Het lijkt er sterk op dat DFB het bedrag verborgen wilde houden voor de belastingdienst. In 2010 werd het bedrag pas aangegeven.