Duplan reageert op 'aansteller' Basaçikoglu: 'Kortsluiting'
i

Proshots

Duplan reageert op 'aansteller' Basaçikoglu: 'Kortsluiting'

Martijn Baars • 20:17, 25-12-2015 / Laatste Update: 18:51, 12-12-2023

ADO Den Haag-aanvaller Edouard Duplan heeft zijn goeie voornemens al klaar voor 2016. De oud-speler van FC Utrecht maakte de afgelopen seizoenen regelmatig ruzie met scheidsrechters tijdens wedstrijden. Maar van het imago vechtersbaasje wil de Fransman in het nieuwe jaar af.

De 32-jarige Duplan geeft aan Voetbal International toe dat hij het altijd moeilijk heeft gevonden om met zijn gevoelens om te gaan op het moment dat het tijdens de wedstrijd niet naar zijn zin verloopt. "Ik heb vaak ruzie gehad met scheidsrechters. Dat wil ik niet meer. Ik vind dat die houding niet bij mijn waarden en niet bij het voetbal past. Ik wil rustiger worden. Het mooiste is jezelf te veranderen."

Basaçikoglu

De flankspeler komt ook nog een keertje terug op het incident tijdens ADO Den Haag - Feyenoord in november. Duplan kreeg toen een rode kaart nadat hij op Feyenoord-aanvaller Bilal Basaçikoglu was gaan staan. Het theater wat zijn slachtoffer daarna opvoerde, ging de hele wereld over. "Mensen die mij kennen, weten dat ik het niet bewust deed. Je kunt mij niet één reden noemen waarom ik het zou doen. Of je moet een uitleg vinden die geen uitleg is, dat is kortsluiting."