Duur puntenverlies Ajax na dramatisch slechte pot bij Utrecht

Martijn Baars • 15:22, 28-01-2018 / Laatste Update: 22:05, 12-12-2023

Ajax heeft zondagmiddag dure punten verloren op het knollenveld van FC Utrecht. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam in een harde pot niet verder dan 0-0.

Het aantal doelpunten werd in deze harde wedstrijd gecompenseerd met het aantal overtredingen aan beide kanten. Beide ploegen maakten er in de Galgenwaard een knokpartij van, maar dat kwam het voetbal zelf niet ten goede.

Slotoffensief

In de laatste 10 minuten leek Ajax alsnog echt voor de 3 punten te gaan, maar keer op keer stuitte het op Utrecht-keeper Jensen, die zijn doel keurig schoon hield.

Wat een geweldige scrimmage voor het doel van @fcutrecht. David Jensen houdt zijn doel schoon. #utraja

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 28 januari 2018

😅 | Hij heeft hem wel, hij heeft hem niet, hij heeft hem wel! #utraja https://t.co/xtI66pwYHM pic.twitter.com/uaKhSnU1g1

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 28, 2018

Rood Görtler

In de 1e helft had Utrecht-speler Görtler al een rode kaart kunnen krijgen voor zijn charge op Ajacied Nicolás Tagliafico. Scheidsrechter Makkelie gaf slechts geel, maar trok in de slotfase alsnog de rode kaart voor Görtler, nadat hij voor spelbederf zorgde aan de zijlijn.

Check de beelden hieronder.

🔴 | Consternatie aan de zijlijn in de slotfase bij #utraja. Lukas Görtler, inmiddels gewisseld, krijgt nu wél rood van Danny Makkelie.https://t.co/xtI66pwYHM pic.twitter.com/q3k5ahwIl8

PSV

De achterstand op koploper PSV, dat zaterdagavond met 2-0 van FC Twente won, is voor Ajax nu opgelopen tot 7 punten.