Eindelijk pakt Seedorf een zege met Deportivo

Brian Vesseur • 01:32, 07-04-2018 / Laatste Update: 18:46, 07-01-2024

Het is hem gelukt: Clarence Seedorf heeft met 3 punten gepakt met Deportivo La Coruña. Makkelijk ging het niet, want in de wedstrijd tegen hekkensluiter Málaga werd het 3-2.

Degradatie leek 5 minuten voor het einde nog onafwendbaar voor de ploeg van de Nederlandse trainer. De club staat namelijk 18e in La Liga en bij puntverlies leek de veilige streep niet meer te behalen. Toch zorgde Arian Lopez in de slotfase voor een feestje in het maar voor de helft bezette Estadio Riazor.

Achterstand

De achterstand op de veilige 17de plaats is nu 5 punten. Levante, dat die plek bezet, ontvangt zondag nummer 19 Las Palmas.

Rolan

Vrijdagavond moest het gebeuren voor Seedorf. Deportivo kwam via Lucas Perez en Adrian Lopez op voorsprong, maar Diego Rolan dompelde het thuispubliek met een dubbelslag even in rouw. Tot goudhaantje Lopez zijn tweede van de avond achter doelman Roberto werkte.