Engelse bond treurt om eigen fans na gedoe in Amsterdam: 'Waarschuwing hielp niet'
i

ANP

Engelse bond treurt om eigen fans na gedoe in Amsterdam: 'Waarschuwing hielp niet'

Trevor Wagener • 23:47, 24-03-2018 / Laatste Update: 16:38, 12-12-2023

De Engelse voetbalbond FA heeft zich uitgesproken over het gezeik in Amsterdam rondom de oefenpot tussen Oranje en Engeland. Zo'n 100 Britten werden vrijdag in de hoofdstad opgepakt, vooral vanwege verstoring van de openbare orde.

Ze zijn inmiddels bijna allemaal met een dikke boete op zak teruggestuurd naar de overkant van de Noordzee. "We veroordelen de onaanvaardbare gebeurtenissen in Amsterdam", zegt de FA in een verklaring. "In de aanloop naar deze wedstrijd hebben we de supporters nogmaals opgeroepen ons gastland te respecteren en zich daar op een verantwoorde manier te gedragen."

Opsporing verzocht

Samen met een speciale voetbalafdeling van de Britse Scotland Yard gaat de nationale voetbalbond proberen de relschoppers te identificeren om hen daarna te bestraffen. Naar schatting waren er zo'n 5000 Engelse voetbalfans waren naar Amsterdam gekomen.

Kwam, zag en overwon

Zoals gezegd waren er ruim 100 van hen erg lastig. Hoewel zij genoeg plezier hebben beleefd, ging het hen sportief ook voor de wind: Hun land won de vriendschappelijke wedstrijd in de Johan Cruyff ArenA met 1-0 dankzij een goal van Jesse Lingard van Man United.