Erik ten Hag ziet ontwikkelingen bij Ajax: 'Zitten nog midden in de voorbereiding'
i

BSR Agency

Erik ten Hag ziet ontwikkelingen bij Ajax: 'Zitten nog midden in de voorbereiding'

Trevor Wagener • 12:33, 11-08-2019 / Laatste Update: 17:49, 08-01-2024

Ajax-trainer Erik ten Hag was een tevreden trainer na afloop van de simpele 5-0 zege van Ajax op FC Emmen. "Onze intenties worden steeds beter zichtbaar", zei hij tegen de pers.

"We willen met veel dynamiek op de helft van de tegenstander spelen", zei Ten Hag. "Maar we zitten nu nog eigenlijk midden in onze voorbereiding. We moeten nog aan elkaar wennen en ook ik zoek nog naar de juiste koppels."

Keuzes

Ten Hag gaf Joël Veltman de voorkeur boven Perr Schuurs in het centrum van de defensie. "Joël deed het goed, hij mag ook niet meer weg bij ons", zei de coach die tevreden was over de invalbeurten van Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar.

Promes was bij 2 doelpunten betrokken. Huntelaar liet met 2 doelpunten zien waarom hij als invaller de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg. "Huntelaar was dinsdag tegen PAOK ook al goed", zei Ten Hag die uitkijkt naar de return van dinsdag tegen de Grieken.

Volle bak

Dan moet er volgens Ten Hag wel een tandje bij. "We zullen dan weer beter moeten spelen dan tegen FC Emmen. Maar die wedstrijd moeten we winnen, die is te belangrijk."