Europees Utrecht heeft alles nog in eigen hand na saaie 0-0
i

Proshots

Europees Utrecht heeft alles nog in eigen hand na saaie 0-0

Trevor Wagener • 22:50, 27-07-2017 / Laatste Update: 20:04, 07-01-2024

FC Utrecht is er in de 3e voorronde van de Europa League niet in geslaagd een redelijk tot goed resultaat te behalen. Volgende week hebben de Domstedelingen alles nog in eigen hand, maar in de eigen Galgenwaard kwam het tegen Lech Poznan niet verder dan 0-0.

In de openingsfase zocht de ploeg van Erik ten Hag naar gaatjes in de Poolse defensie. Vanwege het trage tempo groef de tegenstander zich flink in en duurde het lang voordat de 1e kans te noteren viel. Uiteindelijk legde Zakaria Labyad een corner op het hoofd van Willem Janssen, maar de captain kopte naast.

Iemand is vergeten wat mensen te fouilleren... #utrpoz pic.twitter.com/WjbdMQ2AS3

— Nort Hesse (@HesseNort) 27 juli 2017

Op z'n Pools

De wedstrijd werd grimmiger. Sean Klaiber en Janssen gingen op de bon en Poznan-trainer Nenad Bjelica kreeg een waarschuwing van de 4e man. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar geen van beide maakte aanspraak op de 1e goal.

Thuisploeg zakt in

Na de pauze liet Utrecht de bezoekers meer komen. Poznan combineerde aardig op de helft van de eredivisionist, maar creëerde geen 1 goede kans. Keeper David Jensen moest een kwartier voor tijd katachtig redden toen de Deen Nicki Bille Nielsen plotseling voor hem opdook.

Met name het gemis van Simon Makienok was zicht- en voelbaar. Utrecht trainde heel de voorbereiding met de Deense aanwinst in de spits, die niet mee kon doen vanwege een blessure en sowieso ook de return mist.