Everton-trainer haalt invaller Kean weer naar de kant: 'Wilde tijd winnen'
i

BSR

Everton-trainer haalt invaller Kean weer naar de kant: 'Wilde tijd winnen'

admin • 13:37, 16-12-2019 / Laatste Update: 10:46, 07-01-2024

Moise Kean beleeft al niet echt een seizoen om vrolijk van te worden; zondag tijdens Manchester United - Everton gebeurde er nog iets pijnlijks. De Everton-aanvaller werd in de 89e minuut, 19 minuten na zijn invalbeurt, weer naar de kant had gehaald. De reden volgens interim-trainer Duncan Ferguson? "Ik wilde een beetje tijd winnen."

Everton was in de 1e helft op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Victor Lindelöf. In de 77e minuut maakte Mason Greenwood gelijk. 12 minuten later was het alweer gedaan met de speeltijd voor Kean.

'Niets persoonlijks'

"Hij speelde geen slechte wedstrijd, ik wilde gewoon een beetje tijd winnen." was het antwoord tegenover Sky Sports. "Ik heb zoveel goede aanvallers achter de hand, dus ik wilde deze wissel graag doorvoeren. Maar het is niets persoonlijks." Zo lijkt het wel te zijn opgevat door Kean. Zonder iets tegen Ferguson te zeggen liep de aanvaller door naar de kleedkamer.

Nog niet gescoord

Sinds Kean voor 27,5 miljoen euro naar Engeland kwam, is hij geen schim meer van het wonderkind dat hij vorig jaar leek te zijn. De Italiaan moet zijn 1e doelpunt voor de Toffees nog maken.