FA-baas krijgt stront over zich heen door Jodenster te vergelijken met hakenkruis
i

Pro Shots

FA-baas krijgt stront over zich heen door Jodenster te vergelijken met hakenkruis

admin • 11:17, 05-03-2018 / Laatste Update: 08:48, 15-01-2024

De grote baas van de Engelse voetbalbond (FA), Martin Glenn, heeft wat gelazer op zijn schouders gehaald doordat hij wat onhandige uitspraken heeft gedaan. Naar aanleiding van het gele lintje van Pep Guardiola wilde hij een vergelijking maken, maar die schoot in het verkeerde keelgat van de Engelse joden.

Guardiola loopt al een tijdje met een geel lintje op zijn jasje, om zo de Catalaanse onafhankelijkheid te steunen. Hij werd daarvoor in december al 2 keer gewaarschuwd door de FA en vorige maand kreeg hij uiteindelijk een boete. Toch blijft hij stug het lintje dragen.

Glenn is het daar niet mee eens en zei: ,,Dingen die voor verdeeldheid kunnen zorgen willen wij niet op een shirt zien. Dat zijn bijvoorbeeld de Davidsster (jodenster, red.), het hakenkruis of oud-leider van Zimbabwe Robert Mugabe", zei hij tegen de BBC.

Boze joden

The Jewish Leadership Council, een georganiseerde groep joden, vond het een slechte vergelijking. Ook noemde de baas van de groep het 'een beetje dom'. Zij hebben dan ook aangegeven bij de FA dat ze zwaar teleurgesteld zijn in de woorden van Glenn.