FC Eindhoven-speler Alemão in shock na dood voetbalvrienden

FC Eindhoven-speler Alemão in shock na dood voetbalvrienden

admin • 09:58, 30-11-2016 / Laatste Update: 03:23, 07-01-2024

José Carlos Tofolo Júnior, kortweg Alemão, kon het dinsdagavond nog maar moeilijk bevatten. De 27-jarige aanvaller van Eindhoven maakte 2 jaar geleden nog deel uit van de selectie van Chapecoense, de club die zo zwaar getroffen werd door de crash van het vliegtuig met spelers en begeleiders in de buurt van Medellin. Veel van zijn voetbalvrienden bij Chapecoense overleden dinsdag bij de vliegtuigcrash.

Lees hier: Dit weten we over Chapecoense en de crash tot nu toe

Ochtendritueel

Dat hij, alvorens hij naar de Aalsterweg gaat voor de training bij Eindhoven, op internet speurt naar nieuws uit zijn geboorteland is een vast ritueel. Dinsdagochtend verstarde zijn blik. Hij las over de fatale crash van Chapecoense en kwam steeds meer namen van spelers en bestuursleden tegen, die hij goed kende. De training en de Nederlandse les in het begin van de middag onderging hij in een roes.

Vriend Danilo

Door zijn hoofd spookten de namen van de slachtoffers. ,,De president, de trainer, de spelers. Ik ken er nog bijna iedereen", vertelde Alemao, die vooral een warme vriendschapsband onderhield met doelman Danilo. ,,Daar heb ik twee jaar mee gespeeld. Aanvankelijk waren er berichten dat hij een van de overlevenden was van de crash. Maar later is hij toch aan zijn verwondingen bezweken. Ik ben er zwaar door aangeslagen."

Chapecoense

Voor Alemão was Chapecoense 1 de 14 clubs waar hij als profvoetballer werkzaam was. Na de promotie naar de serie A voegde hij zich bij de selectie. Door zijn ambitie om in Europa te slagen werd het een kort tussenstation. Alemao bleef een half jaar bij de club in het zuiden van Brazilië.