FC Twente is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen
i

Lars Smook

FC Twente is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen

admin • 17:27, 13-06-2019 / Laatste Update: 20:01, 05-01-2024

FC Twente is NU al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdagmiddag trapte de nieuwe trainer Gonzalo García García af met een selectie die nog lang niet compleet is.

De gepromoveerde Tukkers beginnen ruim een week eerder dan de meeste andere eredivisieclubs. Dat lijkt vroeg, maar het verschil met de concurrentie is dat FC Twente 2 weken eerder klaar was met vorig seizoen. De Enschedeërs kwamen op vrijdag 3 mei voor het laatst in actie, de eredivisie sloot de deuren pas op woensdag 15 mei.

Sinds 22 april 'niks' gedaan

,,De spelers die we vorig seizoen hadden, zijn op 22 april al kampioen geworden, en daarna hebben ze niet zo veel meer gedaan”, geeft technisch directeur Ted van Leeuwen de reden aan voor het vroege opstarten van de groep.

Nieuwelingen

Van de nieuwelingen is alleen de Spanjaard Julio Pleguezuelo aanwezig. Paul Verhaegh en Lindon Selahi sluiten vanwege de vakantie later aan. De jeugdspelers Thijs van Leeuwen, Jesse Bosch, Tijs Velthuis en Casper Staring trainen voorlopig ook mee. Dat geldt ook voor 2e elftalspeler Ramiz Zerrouki.

Oefenwedstrijd

FC Twente speelt pas over 2 weken de eerste oefenwedstrijd, omdat de nieuwe trainer eerst een paar weken wil trainen.