FC Twente moest pijnlijke beslissingen nemen: 'De coronacrisis hakt er flink in'
i

BSR Agency

FC Twente moest pijnlijke beslissingen nemen: 'De coronacrisis hakt er flink in'

Bart van der Wijst • 21:36, 23-06-2020 / Laatste Update: 19:06, 13-12-2023

FC Twente heeft een nare dinsdag achter de rug. De club maakte dinsdag aan 18 medewerkers bekend dat zij ontslagen zijn, dat meldt Tubantia. Directeur Paul van der Kraan noemt het 'heel pijnlijk', maar er is geen andere optie. "De coronacrisis hakt er flink in."

Vooral de horeca (meeting en events) wordt het hardst getroffen: 6 medewerkers kregen te horen dat ze moesten vertrekken. Ook op de locatie Hengelo moeten mensen vertrekken, evenals op de afdeling ticketing. In totaal werden er 11 fulltimers en 7 parttimers ontslagen.

Extra pijnlijk

Het is zeker niet de 1e keer dat FC Twente zulke drastische maatregelen moest nemen, ook in 2015 en 2018 was dat het geval. "Het is heel pijnlijk, een verschrikkelijke dag. Na de eerdere ontslagrondes hoopten we hiervan gevrijwaard te blijven en dachten we alweer een beetje aan groei", sprak Van der Kraan. Maar de coronacrisis maakte daar een pijnlijk einde aan.

Op dit moment werken er nog 62 mensen op de kantoren van FC Twente. "Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs nieuwe spelers komen, maakt het voor de betrokkenen wel extra moeilijk", zei de directeur. "Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers."