Feyenoord doet aangifte tegen mafkezen die met fakkels gooiden
i

Pro Shots

Feyenoord doet aangifte tegen mafkezen die met fakkels gooiden

Bart van der Wijst • 19:19, 07-08-2018 / Laatste Update: 00:54, 05-01-2024

Feyenoord heeft aangifte gedaan bij de politie Rotterdam tegen de 'fans' die zaterdag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal verziekten. De club heeft dat gedaan, omdat 'het gooien van deze fakkels richting en op het veld gevaarlijke en angstige situaties heeft opgeleverd voor supporters, stewards en spelers'.

Feyenoord hoopt dat de KNVB ook aangifte doet en dat het Openbaar Ministerie de zaak snel oppakt. "Feyenoord betreurt het deze stap te hebben moeten zetten", vertelt stadiondirecteur Jan van Merwijk op de site.

Stadionverboden

Worden de malloten gepakt, dan volgt er waarschijnlijk een zware straf. Feyenoord wil ervoor zorgen dat de fakkelgooiers dan nergens meer een stadion binnen mogen. Daarnaast kunnen ze ook flinke boetes verwachten. De Rotterdamse club is ook totaal niet blij met het incident. "Ik heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden", aldus algemeen directeur Jan de Jong.

"PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion. Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan."

Al vroeg ging het mis

Een klein deel van de Feyenoord-fans misdroeg zich afgelopen zaterdag in Eindhoven door vroeg in de wedstrijd met fakkels te gooien. Dat deden ze zelfs richting de eigen doelman Justin Bijlow, die aan dat deel van het veld z'n goal aan het verdedigen was.