Feyenoord in kampioenswedstrijd nog op 0-0 bij rust

Martijn Baars • 17:24, 07-05-2017 / Laatste Update: 16:23, 12-12-2023

Feyenoord moet de tweede helft op Woudestein even uit een ander vaatje tappen om zondag al verzekerd te zijn van de 15e landstitel uit de historie. Het staat bij stadgenoot Excelsior nog 0-0 na 45 minuten. Alleen bij een zege zijn de Rotterdammers kampioen.

Het begin van de wedstrijd was voor Excelsior, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd Feyenoord sterker. Via Terence Kongolo had de koploper de grote kans om al op 0-1 te komen, maar de verdediger kopte naast.

Ajax op 2-0

Ajax heeft namelijk in de eigen Arena geen moeite met Go Ahead Eagles. De nummer 2 van de Eredivisie staat dankzij goals van Justin Kluivert en Kasper Dolberg op een 2-0 voorsprong. De 2-1 van Antonia werd onterecht afgekeurd.

Virtueel nog 2 punten

Ajax staat na 45 minuten spelen op een virtuele achterstand van 2 punten op koploper Feyenoord. Bij deze stand wordt de titelstrijd, net als vorig jaar, pas op de laatste speeldag beslist. Feyenoord speelt dan thuis tegen Heracles Almelo en Ajax moet nog uit naar Willem II.