'Feyenoord kan Rotterdam door landstitel impuls geven' (video)
i

ANP

'Feyenoord kan Rotterdam door landstitel impuls geven' (video)

admin • 19:18, 04-05-2017 / Laatste Update: 10:20, 05-01-2024

Als Feyenoord kampioen wordt, en daar gaat heel Nederland wel vanuit, zou dat erg goed zijn voor de stad Rotterdam. Het zou volgens Ruud Koning, sporteconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen een impuls geven aan de imago van de stad, zegt hij donderdag tegen het ANP. 

"Kijk, mensen gaan niet ergens een huis kopen omdat de voetbalclub daar kampioen is. Maar een titel van Feyenoord maakt Rotterdam wel aantrekkelijker", aldus Koning.

Extra impuls

Rotterdam maakt zich al uniek door omdat het profileert als sportstad. De titel in de belangrijkste competitie van het land is alleen maar goed voor een extra impuls, zegt Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport. "Feyenoord is het boegbeeld van de topsport in de stad. Dat komt vooral door de emotie die rond de club heerst. Rotterdam is een grote voetbalstad met relatief weinig succes, dit landskampioenschap betekent daarom enorm veel."

Toeristen over de vloer

Ook is het economisch goed voor de stad dat er zometeen Champions League wordt gespeeld. Die wedstrijden trekken namelijk veel buitenlandse bezoekers. "Ook krijgt de discussie rond Feyenoord City, een gebiedsontwikkeling waarin ook een nieuw stadion is gepland, een extra impuls", aldus Den Oudendammer. De gemeente beslist hier volgende week over.

Maar niet iedereen in Rotterdam zit te wachten op extra buitenlandse toeristen. Rasechte Rotterdammer Martin van Waardenberg vertelt in dit hilarische filmpje waarom.