Feyenoord steeds dichter bij stadion à la Opera House in Sydney

Feyenoord steeds dichter bij stadion à la Opera House in Sydney

admin • 13:04, 06-01-2016 / Laatste Update: 20:25, 07-01-2024

Een droom van Feyenoord lijkt uit te komen: een voetbaltempel op de oever van de Nieuwe Maas. In de gebiedsvisie van de gemeente Rotterdam staan twee Kuip-varianten bij, of zelfs deels ín de rivier, zo is woensdagochtend aan Rotterdamse raadsleden gemeld.

De club Feyenoord sprak zich al eerder bij monde van president-commissaris Gerard Hoetmer uit vóór zo'n iconisch Stadion Feijenoord aan het water, à la het Opera House in Sydney. ,,Dat heeft absoluut meerwaarde en een grote aantrekkingskracht,'' vond hij.

Derde optie

De derde optie bevindt zich in de Stadiondriehoek, waar de huidige Kuip staat. Daarbij wordt de verbouwing van het bestaande monumentale stadion niet uitgesloten, zo bleek eerder al. Mocht het tot nieuwbouw komen, dan moet Feyenoord een nieuwe bestemming vinden voor de oude Kuip, bijvoorbeeld verbouwing tot wooncomplex.

De stad wil het gebied tussen de Van Brienenoordbrug en het spoor transformeren tot een 'vrijetijdsgebied', waar sport en ontspanning de boventoon voeren, zo maakte Rotterdam reeds bekend. Er moeten honderden woningen bijkomen, sportterreinen en horeca. In 2013 besloot de gemeente tot de aanleg van de Sportcampus op Varkenoord.