Feyenoord-trainer Advocaat heeft toch wat kritiek na 7-1 zege: 'Wat zijn we aan het doen?'
i

BSR Agency

Feyenoord-trainer Advocaat heeft toch wat kritiek na 7-1 zege: 'Wat zijn we aan het doen?'

Martijn Baars • 00:35, 06-03-2020 / Laatste Update: 06:59, 05-01-2024

Trainer Dick Advocaat van het excellerende Feyenoord moest even nadenken over de vraag. "Nee, ik heb geen premie in mijn contract opgenomen voor de dubbel. Niet aan gedacht", glimlachte de Hagenaar bij FOX Sports. "Misschien moet ik toch nog eens naar de kleine lettertjes in mijn contract kijken. Maar laten we eerst zondag maar van Willem II winnen."

Advocaat was in De Kuip na de riante bekerzege tegen NAC Breda in de halve finales (7-1) nog wel ontevreden over de beginfase. "Wat zijn we aan het doen?, dacht ik. We begonnen echt heel slecht. Dat mag echt niet gebeuren. Voor hetzelfde geld kom je op achterstand. Maar na onze 1e treffer ging het verder gemakkelijk. Het was daarna een kwestie van hoe hoog zou de uitslag worden. We kregen veel ruimte en scoorden op goed momenten. Dat mag ook wel tegen een eerstedivisieclub, met alle respect. Maar met 7-1 winnen is leuk, niet alleen voor de toeschouwers.”

Kampioen?

Feyenoord mag dankzij een sterke opmars onder leiding van Advocaat ook weer voorzichtig denken aan de landstitel. De achterstand op Ajax en AZ bedraagt momenteel 6 punten.