Feyenoord wordt op Varkenoord door honderden supporters toegejuicht richting De Klassieker
De spelers van Feyenoord worden door het publiek toegejuicht op Varkenoord. ©Sportnieuws.nl

Feyenoord wordt op Varkenoord door honderden supporters toegejuicht richting De Klassieker

Rick Kraaijeveld • 13:43, 06-04-2024 / Laatste Update: 14:46, 06-04-2024

De Klassieker staat om de hoek en dat heeft iedereen op Rotterdam-Zuid geweten. De selectie van Feyenoord werd zaterdagmorgen nog één keer toegejuicht door honderden supporters. Veel supporters moesten toch verstek laten gaan, vanwege de kaartverkoop van de bekerfinale. Desalniettemin was er veel pyro en veel gezang, Feyenoord is klaar voor De Klassieker.

Onderweg richting Varkenoord vanaf metrostation 'Stadion Feijenoord' rook je de geur van vuurwerk al in de lucht hangen, hier en daar lag al een fakkel. Het was tijd om Feyenoord nog één keer toe te juichen richting de wedstrijd tegen Ajax. Een beladen duel waarbij spektakel altijd garant staat, en dat begint al op die laatste training voor de wedstrijd.

Op Varkenoord liep jong en oud door elkaar, jonge supporters haastten zich al een uur voor de start naar de hekken vlakbij de catacomben, hopend een glimp van hun favoriete spelers te zien. Aan de overkant van het terrein verzamelden de harde kern van Feyenoord zich om de nodige pyro af te steken als de spelers het veld betreden.

Feyenoord als favoriet

De sfeer is goed op Varkenoord, hoe kan het ook anders als favoriet van De Klassieker. Lange tijd had niemand dat durven dromen op Rotterdam Zuid maar het is toch echt zo. Ajax beleeft een rampseizoen en daarom kan dit zomaar eens het seizoen zijn waarin Feyenoord tweemaal de Klassieker wint. Dat gebeurde voor het laatst in 2005.

Feyenoord - Ajax: bekijk hier de bijzondere statistieken

7 april 2024, 16:00

Het was dé wedstrijd van het weekend. De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip. Voor Ajax werd het echter een historisch pijnlijke middag. Feyenoord won zonder enige moeite van de Amsterdammers met 6-0.

Toch zijn sommige supporters nog niet helemaal zeker. Op Varkenoord hoor je verschillende geluiden: "Als het eens zo moet zijn, dan is het wel dit jaar", zei een supporter. "Maar ja, maar ja...", twijfelde hij toch. "Het is en blijft De Klassieker tegen Ajax." Een wedstrijd op zich, zoals het containerbegrip het noemt.

Kaartverkoop finale KNVB Beker

Wat een kleine smet op de dag was dat veel Feyenoorders voor een haast onmogelijke keuze stonden: voor een kaartje voor de KNVB Bekerfinale gaan of de spelers nog een keer toejuichen. De start kaartverkoop van de 13.000 kaarten die Feyenoord heeft, ging op hetzelfde moment van start als het uitzwaaimoment. Het hield een kleine duizend supporters niet tegen, zij waren er en moedigden Feyenoord aan.