Foppe de Haan maakt toch seizoen af bij Heerenveen (video)

Foppe de Haan maakt toch seizoen af bij Heerenveen (video)

admin • 23:34, 11-12-2015 / Laatste Update: 12:43, 12-12-2023

Foppe de Haan zal toch het seizoen afmaken bij SC Heerenveen. De 72-jarige trainer zei eerst alleen tot de winterstop waar te nemen. Na overleg met zijn vrouw besloot De Haan in te gaan op dat verzoek, onthulde hij vrijdag na de winst op Excelsior (2-1). De Haan nam het eind oktober over van Dwight Lodeweges, die vanwege de slechte resultaten opstapte.

Foppe de Haan vertelt op kenmerkende wijze dat hij het seizoen bij @scHeerenveen afmaakt. #SCHeerenveen #heeexc pic.twitter.com/oFFAxVSc2c

— NOS Sport (@NOSsport) 11 december 2015

,,Voor de club is dit het beste. En ik vind het ook nog hartstikke leuk. Er is links en rechts wat vergaderd en toen hebben we besloten om door te gaan'', aldus De Haan bij de persconferentie.

,,Dit is het mooiste vak van de wereld, maar het is ook heel pittig. Dit vak vreet aan je. Als je jong bent is dat normaal. Maar als ik de hele dag weg ben en mijn vrouw moet de hele dag thuis zitten, dan is dat niet leuk. We moeten dus ons best doen. De emotionele bui (na de zege op Roda, red,) speelde geen rol'', zei de Fries tegen Fox Sports.

De Haan voerde ook een gesprek met de beoogde nieuwe algemeen directeur Luuc Eisenga. ,,Hij heeft heel heldere ideeën over hoe hij de breuklijnen bij de club wil repareren. Ik heb aan alle kanten het gevoel dat het goed komt, dat heb ik meegenomen in mijn overwegingen. Je moet nooit aan een dood paard trekken, zei mijn oude voorzitter ooit. Nou, dat gevoel heb ik hier niet meer. Heerenveen is een levend paard.''

De Haan, oud-bondscoach van Jong Oranje, ging eind oktober weer als trainer aan de slag bij de club die hij tussen 1985 en 2004 al diende. Onder leiding van de eigenzinnige Fries klom Heerenveen naar de tien plaats op de ranglijst.

BLOG: Breng de WAG van Foppe in beeld