Fortuna wint zaak tegen Oliseh, trainer keert definitief niet terug
i

FOTO MARCEL ANTONISSE/ ANTONISSE

Fortuna wint zaak tegen Oliseh, trainer keert definitief niet terug

admin • 20:07, 06-04-2018 / Laatste Update: 15:38, 12-12-2023

De arbitragecommissie van de KNVB heeft Fortuna Sittard in het gelijk gesteld in de zaak tegen Sunday Oliseh. De oud-trainer van de Limburgse club wilde zijn baan terug en stapte daarom naar de KNVB.

Vandaag kreeg hij dus te horen dat dat er niet in gaat zitten. Volgens de arbitragecommissie is er sprake van een verstoorbare arbeidsrelatie. Fortuna wees hem in februari de deur omdat hij 'verwijtbaar en ontoelaatbaar' handelde volgens de club. Fortuna laat op zijn website weten dat er dan ook geen kans meer is dat Oliseh terugkeert in Sittard.

Salaris

De arbitragecommissie stelde in Zeist vast dat Oliseh nog wel recht heeft op een deel van zijn salaris. Dit was door Fortuna Sittard ingecalculeerd. "Wij zijn zeer verheugd met de uitkomst van deze zaak en met de uitspraak van de Arbitragecommissie van de KNVB die we vandaag mochten ontvangen'', zegt voorzitter Isitan Gün. "Deze onafhankelijke commissie heeft de zaak tot in detail bestudeerd en is tot het officiële besluit gekomen dat de heer Oliseh niet meer terug kan keren als hoofdtrainer. Dat was zijn belangrijkste eis en die is nu afgewezen.''