Frenkie de Jong mag heel tevreden zijn over 2018
i

ANP

Frenkie de Jong mag heel tevreden zijn over 2018

admin • 17:14, 23-12-2018 / Laatste Update: 19:38, 08-01-2024

Met een lekkere schuiver besliste Frenkie de Jong de uitwedstrijd van Ajax bij FC Utrecht: 1-3. Het is het einde van een geslaagde seizoensstart. ''Al met al mag ik wel tevreden zijn'', zei de middenvelder met een glimlach.

De Jong doelt natuurlijk ook op zijn succesvolle periode bij het Nederlands elftal. Volgens Ronald Koeman is De Jong misschien wel de grootste reden achter de successen van Oranje in de Nations League. ''Als ik hem zie spelen, dan weet ik soms niet wat ik zie'', zei de bondscoach. Ook Erik ten Hag was weer lovend. ''Hij deed weer heel mooie en nuttige dingen.''

De Jong stond de afgelopen maanden bijna wekelijks op de sportpagina’s van Spaanse en Engelse kranten. Vele cameraploegen bezochten zijn geboortedorp, Manchester City zou 60 miljoen euro voor hem over hebben en PSG zelfs 70 miljoen. Ook Barça is geïnteresseerd in de middenvelder. Het moge duidelijk zijn: Frenkie de Jong heeft veel losgemaakt.

Johan Cruijff

De nuchtere Frenkie trok alleen aan de bel toen hij werd vergeleken met Johan Cruijff. ''Want dan wordt het wel heel erg gek allemaal'', zei hij. ''Ik ben blij dat ik niet meer achterin, maar op het middenveld voetbal. Maar ik weet ook dat ik nog aan veel punten moet werken. Mijn afstandsschot moet beter, zodat ik tegen defensieve ploegen vaker het verschil kan maken. Soms moet ik een medespeler die dichtbij staat overslaan en meer de diepte zoeken. Mijn lange pass met rechts en links kan ook iets beter. Daar gaan we aan werken'', aldus de middenvelder die eerst maar eens even lekker op vakantie gaat.