Wie Van Gaal wil slaan, vindt makkelijk een stok

Wie Van Gaal wil slaan, vindt makkelijk een stok

admin • 11:30, 12-12-2015 / Laatste Update: 04:11, 07-01-2024

Het loopt niet lekker bij Manchester United. De uitschakeling in de Champions League was voor de Engelse media een teken om de mestkar eens flink leeg te storten over Nederlander Louis van Gaal.

"Hij heeft een ego zo groot als een watermeloen". De Britse media halen alles uit de kast om Van Gaal zo belachelijk mogelijk te maken. Respect heeft plaatsgemaakt voor schoten uit de heup. Nu de pers zich tegen hem keert en aanstuurt op een vertrek in de zomer, moet de Nederlander een klein wonder bewerkstelligen om de laatste klus voor zijn pensioen tot een goed einde te brengen.

Van Gaal hoeft het journaille niet boos aan te kijken. De analyses mogen op kille afrekeningen lijken, ze geven de stemming onder hun lezers goed weer. Een groot deel van de fans van United is op hem uitgekeken. Lang bleven de fans beschaafd en uitten ze alleen hun onvrede over het vertoonde spel. De nederlaag bij VfL Wolfsburg (3-2) heeft voor een andere dynamiek gezorgd. Op het gevloek en getier staat geen maat.

Een dag na de uitschakeling in de Champions League kwam dit helder naar voren in de studio van BBC Radio Manchester. De redacteuren van het wekelijkse programma Red Wednesday, over de verwikkelingen van United, konden de stroom aan inbellende luisteraars nauwelijks aan. De vraag 'Is Van Gaal nog de juiste man' zorgde voor een vloedgolf aan reacties. Zoiets hadden ze nooit eerder meegemaakt.