Geen Europese duels voor FC Utrecht in eigen Galgenwaard door EK Vrouwen
i

ANP

Geen Europese duels voor FC Utrecht in eigen Galgenwaard door EK Vrouwen

Bart van der Wijst • 09:17, 21-03-2017 / Laatste Update: 10:28, 12-12-2023

Mocht FC Utrecht zich dit seizoen plaatsen voor Europees voetbal, dan worden de wedstrijden komende zomer niet gespeeld in de eigen Galgenwaard. Die wedstrijden vinden plaats in juli, maar dan is het stadion afgehuurd voor het Europees Kampioenschap voor vrouwen. Toch hoopt de club, mocht het zich plaatsen voor de Europa League, op 27 juli in de Galgenwaard te spelen.

Het laatste EK-duel tussen Rusland en Duitsland vindt namelijk plaats op 25 juli. Er is echter 1 probleem: de Europese voetbalbond UEFA heeft het stadion gehuurd voor de gehele toernooiperiode tot 6 augustus. Inmiddels is de club op zoek naar een alternatief, mocht het zover komen.

[poules_game teasertext="" team="fc-utrecht" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

Extra inkomsten

In 2014 besloot FC Utrecht in te stemmen met het verhuur van het stadion voor het EK voor vrouwen. Het extra geld wat binnen zou komen was erg mooi meegenomen voor de Domstedelingen. "Destijds was er geen sprake van dat Nederlandse clubs in deze fase van het Europese toernooi moesten instromen en dus gingen wij ervan uit dat er geen agenda-technisch probleem zou ontstaan", aldus Wilco van Schaik tegenover het Algemeen Dagblad.

Rollen omgedraaid

Inmiddels stromen Nederlandse teams wél in de 2de en 3de voorronde van de Europa League in, waardoor er ineens in juli gespeeld gaat worden. "De situatie is helaas inmiddels achterhaald door de resultaten van het Nederlands voetbal. Met de kennis van nu waren we ongetwijfeld tot een ander besluit gekomen. De mooie prestaties van ons eigen team maken de situatie extra zuur.’’

Momenteel staat FC Utrecht op een 4de positie, die recht geeft op Europees voetbal.