Geen video-assistent voor Blom bij bekerduel Ajax-Heerenveen: VAR is kapot
i

BSR/Soccrates

Geen video-assistent voor Blom bij bekerduel Ajax-Heerenveen: VAR is kapot

admin • 22:12, 24-01-2019 / Laatste Update: 14:24, 08-01-2024

Sinds de videoscheids in de Eredivisie is gekomen lijkt het soms wel alsof er alleen maar meer wordt gediscussieerd over de beslissingen van de scheidsrechter. Maar nu is de VAR weer in opspraak omdat die helemaal niet werkt! Ajax en Heerenveen moeten het donderdagavond zonder scheids achter de tv-schermen doen.

Kevin Blom, de scheidsrechter bij Ajax-Heerenveen, kwam zelf even bij de trainers van de clubs melden dat er helemaal geen gebruik kan worden gemaakt van videoscheids. Dat is toch vervelend bij een belangrijke wedstrijd als een kwartfinale in de KNVB Beker.

Geen signaal naar monitor

Technische problemen zetten de VAR op deze bekeravond even 'buitenspel'. Vlak voor de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena was er geen signaal beschikbaar naar de monitor langs de rand van het veld. De regels schrijven voor dat bij zulke problemen de hele wedstrijd dan maar zonder videoscheids moet worden gespeeld.

📺 | Wegens technische problemen moet Kevin Blom het de hele wedstrijd stellen zonder hulp van de VAR vanavond.#ajahee https://t.co/QQ1z1fRmPT pic.twitter.com/nGHP9bPeuY

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 24 januari 2019