Gekkenhuis dreigt in Tilburg en dat zien ze op de Korte Heuvel niet zitten
i

ANP

Gekkenhuis dreigt in Tilburg en dat zien ze op de Korte Heuvel niet zitten

admin • 14:01, 18-05-2016 / Laatste Update: 08:29, 07-01-2024

De zwaarbeladen wedstrijd tussen NAC en Willem II wordt donderdag (en zondag) zonder supporters van de uitclub afgewerkt. Om toch zo veel mogelijk sfeer onderling te kunnen maken roepen supporters van de Tilburgse club elkaar op om donderdagavond naar de Korte Heuvel te komen om daar de wedstrijd 'NAK - Willem II' te kijken om op die manier een 'gekkenhuis' te creëren. De cafés zijn daar alleen niet zo heel erg blij mee.

Niet op te vangen

"Of ze nu goed of kwaad in de zin hebben, we hebben de faciliteiten niet om zo'n massa op te vangen", zegt Jaap van Ham, voorzitter van de Korte Heuvel tegen het Brabants Dagblad. Hij lacht: "Tsja, de Korte Heuvel ís de gezelligste plek van de stad, waar moet je anders naartoe? Maar toch roepen we supporters op om naar het Willem II-stadion te gaan."

Cafés met licentie zenden niet uit

Er zijn twee cafés op de Korte Heuvel die een FOX-licentie hebben en de wedstrijd dus uit zouden mogen zenden. Dat gaan ze overigens niet doen. Ze willen voorkomen dat de supporters, zoals aangekondigd, massaal hun kant op trekken. "Daarnaast zijn er geen buitenschermen en rond die tijd zitten veel mensen hier te eten. De Korte Heuvel is helaas niet de plek om de wedstrijd te volgen. We waarschuwen de mensen nu maar, om teleurstelling te voorkomen."

Ga naar het stadion van Willem II

Hij adviseert supporters om naar het Willem II-stadion te trekken. In en rond het stadion worden activiteiten georganiseerd voor de teleurgestelde supporters die nu niet hun club achterna mogen reizen. Ze kunnen daar het duel op een scherm bekijken.