Geloof het of niet: in Brazilië lopen ze na 4 duels al weg met verhuurde Ajax-flop Orejuela
i

BSR/Soccrates

Geloof het of niet: in Brazilië lopen ze na 4 duels al weg met verhuurde Ajax-flop Orejuela

Martijn Baars • 09:49, 05-04-2019 / Laatste Update: 14:24, 05-01-2024

Luis Orejuela wordt in Nederland nog altijd gezien als een grote flop. De Colombiaanse rechtsback maakte weinig indruk in Amsterdam en werd dus afgelopen winter voor een jaar verhuurd aan het Braziliaanse Cruzeiro, met een optie tot koop. Na 4 wedstrijden zijn ze al zeer positief over de Ajax-flop.

"Hij is op dit moment geen basisspeler, maar hij doet het wel goed in de minuten die hij krijgt. Het lijkt waarschijnlijk dat de trainer op een gegeven moment niet meer om hem heen kan", zegt de Braziliaanse voetbalwatcher Paulo Freitas tegen Ajax Showtime.

Verdedigend moet het beter

"Orejuela moet zorgen dat hij verdedigend beter gaat worden. Aanvallend toont hij zijn waarde. Edilson, zijn voornaamste concurrent, blinkt juist uit in verdedigen, terwijl hij aanvallend minder is. Als Orejuela verdedigend beter wordt, zal hij op korte termijn de voorkeur krijgen."

Iedereen is blij

De Colombiaan speelde 'pas' 4 duels, maar hij is voor Cruzeiro een geweldige aanwinst, zegt Freitas. "Zijn ervaringen in Colombia en Nederland kunnen het team ook helpen in de Copa Libertadores. De supporters zijn heel blij met hem. Ook de club en de trainer lijken tevreden. Het lijkt me logisch dat ze de optie in zijn contract gaan lichten."