Gemeente gaat NAC-stadion verkopen en da's gunstig voor de club
i

Pro Shots

Gemeente gaat NAC-stadion verkopen en da's gunstig voor de club

admin • 19:45, 06-06-2017 / Laatste Update: 05:21, 08-01-2024

NAC keert misschien wel lekkerder dan ooit terug in de eredivisie. De gemeente Breda wil het stadion verkopen en dat zou goed uitkomen. De huurkosten gaan daardoor flink omlaag.

Bronnen zouden tegen Omroep Brabant hebben gezegd dat alles voor 1 juli geregeld moet zijn. NHG Horeca Group zou het stadion willen kopen, waardoor NAC minder huur hoeft te betalen.

Bekende van NAC

Dat bedrijf is een bekende van de Bredase club, wat al zo'n 4 jaar het vele pils en andere consumpties verkoopt in het Rat Verlegh Stadion. Ook hielp het NAC toen uit de geldproblemen door de inboedel te kopen. En het regelde ook nog eens het promotiefeest van de club.

Gunstige overname

Een logische overname dus. De eigenaar zou al lange tijd met de gemeente praten over de verkoop. Over de inhoud en zijn plannen wilde hij nog niets zeggen, maar volgens Omroep Brabant is de overname gunstig voor NAC. Zo krijgt het stadion een opknapbeurt en betaalt het dus minder huis.

Aan het stadion hangt een prijskaartje van zo'n 13 miljoen euro, maar of dat bedrag ook daadwerkelijk betaald wordt, is niet bekend.