Gepakte biergooiers tijdens Ajax-Real moeten vrezen voor dikke boete
i

ANP

Gepakte biergooiers tijdens Ajax-Real moeten vrezen voor dikke boete

admin • 16:20, 19-02-2019 / Laatste Update: 06:57, 08-01-2024

Het is nu bijna een week geleden dat Ajax het Real Madrid heel lastig maakte in de 8e finale van de Champions League. Toch krijgt het duel in de Johan Cruijff Arena voor 4 supporters nog een vervelend en duur staartje.

Deze 4 mensen werden nog tijdens de wedstrijd in hun kraag gevat door Ajax. Op videobeelden zag de club dat ze bier hadden gegooid richting spelers van Real Madrid. Dit wordt door de UEFA gezien als het gooien van voorwerpen en daar staat een dikke boete op.

Boete

De UEFA doet op dit moment nog onderzoek naar de incidenten, maar Ajax verwacht een boete van rond de €8000. Dat is namelijk het bedrag dat Ajax dit seizoen al eens kreeg voor precies hetzelfde vergrijp na Ajax-Dinamo Kiev, weet fansite AjaxLife.

Toen wisten de Amsterdammers 6 biergooiers ook met behulp van videobeelden op te sporen. De UEFA-boete werd vervolgens keurig door zessen gedeeld. Zo'n €1300 de man. Ook de KNVB doet met dit soort incidenten een duid in het zakje. Zij leggen de daders een boete van €450 op en een stadionverbod van 18 maanden.

Dure biertjes

Het ligt dus voor de hand dat Ajax de komende boete ook onder de 4 biergooiers tijdens Ajax-Real gaat verdelen.

Dat zijn hele dure biertjes geweest...