Gerechtigheid! West Brom-spits krijgt dag na cruciale schwalbe alsnog schorsing (video)
i

Getty Images

Gerechtigheid! West Brom-spits krijgt dag na cruciale schwalbe alsnog schorsing (video)

admin • 19:58, 13-02-2019 / Laatste Update: 21:17, 07-01-2024

Brekend nieuws vanuit Engeland! Dwight Gayle, de spits van Championship club West Bromwich Albion, heeft woensdagavond te horen gekregen geschorst te zijn vanwege een schwalbe. Terwijl hij de schwalbe op dinsdagavond maakte.

Hoe kan dat? Nou, de Engelse voetbalbond (FA) heeft sinds mei 2017 een unieke regel in het leven geroepen. Spelers kunnen sindsdien ook na afloop van de wedstrijd een straf of schorsing aan hun broek krijgen bij een 'duidelijk geval van toneelspel'. Of zoals wij het hier kennen: een dikke schwalbe.

Gayle ging in de 89e minuut naar de grond waardoor zijn ploeg in de wedstrijd tegen Nottingham Forest een penalty kreeg. Die werd benut, waardoor de stand gelijk werd getrokken: 2-2. De FA kan het doelpunt niet ongeldig maken, maar wel de desbetreffende speler achteraf straffen.

Belangrijke pot

Het wedstrijdje tussen de 2 ploegen op het 2e niveau in Engeland was er overigens niet zomaar eentje. West Brom staat door het gelijke spel op een 4e plek met 54 punten. Nottingham op plek 9 met 44. Mocht Nottingham winnen waren ze nog slechts 3 punten van play-offs voor promotie verwijderd. Bekijk hieronder de duik van de 28-jarige spits.

Tekst loopt door onder video

Terug vechten?

Mocht Gayle, die trouwens gehuurd wordt van Newcastle United, het er echt niet mee eens zijn, kan hij de straf nog aanvechten. Hij heeft tot donderdagavond om een nieuwe 'procedure' te starten.