Gianluca Vialli over zijn gevecht tegen kanker: ‘De angst is er nog steeds’
i

instagram lucavialli

Gianluca Vialli over zijn gevecht tegen kanker: ‘De angst is er nog steeds’

Martijn Baars • 13:58, 14-05-2020 / Laatste Update: 00:13, 05-01-2024

Het was een lang gevecht dat zijn sporen heeft nagelaten, maar de strijd heeft hij gewonnen. Voorlopig, want het gevaar blijft om de hoek loeren, zo zegt de legendarische Italiaanse ex-voetballer Gianluca Vialli (55) na 17 maanden chemotherapie hersteld van alvleesklierkanker die hem 2 keer trof.

Zijn lichaam was zwaar toegetakeld tijdens al die maanden van operaties, chemo- en radiotherapie. Vialli verloor bijna 16 kilo. Wanneer hij voor de Italiaanse tv zijn analyses deed, was dat steevast in een dikke trui - om de vervelende vragen over zijn gewichtsverlies niet te hoeven horen. In december beëindigde hij zijn laatste chemokuur en bij een recent onderzoek werd er geen kanker meer gevonden. 

'Fysiek voel ik me goed'

De huidige teammanager van de Italiaanse nationale ploeg waakt echter voor euforie. "Fysiek voel ik me weer goed en ik denk dat ik veel van mijn spiermassa terug heb. Samen met mijn vrouw train ik elke dag”, zegt de in Londen wonende Vialli  in een Skype-interview met The Times

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@lucavialli) op

Angst

"Maar de angst is er nog steeds, de bezorgdheid ook. Wanneer je gaat slapen of wakker word en je voelt je niet helemaal goed in de maag of het hoofd... ‘oh my God, het is terug’, denk je dan al gauw. Dat gevoel zal niet snel verdwijnen, vrees ik. Je bent fragiel. Eerst maar eens zien dat ik het enkele jaren uithoud zonder problemen."