Van der Gijp is kritiek op VI na transgendergrap helemaal zat en dreigt te stoppen (poll)

admin • 22:50, 05-02-2018 / Laatste Update: 04:58, 07-01-2024

René van der Gijp, pardon Renate van der Gijp, heeft de afgelopen dagen flink wat stront over zich heen gekregen na zijn (of haar) grap over transgenders. De analist zette bij Voetbal Inside een pruik op en kreeg vervolgens heel Nederland over zich heen. Dat het programma, en niet voor de 1ste keer, flinke kritiek krijgt is Gijp helemaal zat.

Niet voor niets dat de ophef over zijn inmiddels beruchte transgendergrap ervoor zorgt dat Van der Gijp zich afvraagt of hij door moet gaan met het programma. Het contract van hem en de anderen loopt over 3 maanden af en hij denkt serieus aan stoppen. "En dan zet ik in de laatste uitzending nog een keer die pruik op.''

Kijkers zijn niet dom

De voetbalanalist reageerde maandag voor het eerst zelf op alle kritiek. Op verzoek van RTL meldde hij plechtig dat hij geen enkel probleem heeft met homo's, transgenders en lesbiennes. Maar door die mededeling te doen, maakt hij de gemiddeld 700.000 kijkers van de voetbaltalkshow naar eigen zeggen dom. "Die begrijpen het als ik een grapje maak'', zei René, die denkt dat veel kijkers heel goed weten dat hij niet homofoob is. "Die zijn slimmer dan wij allemaal denken. Die zijn niet volslagen idioot. En dat maak ik ze nu wel'', quote het AD Van der Gijp.

De weg kwijt

René zei dat hij geen enkel begrip kan opbrengen voor alle verontwaardigde reacties. "Het zou mij een zorg zijn'', riep Van der Gijp. "We zijn helemaal doorgeslagen in dit land. We zijn helemaal de weg kwijt.'' De kritiek van meerdere belangengroepen deert hem ook niet. "Ik bedoel er helemaal niks mee. Ze snappen mij niet, ze snappen ons niet en ons programma niet."

De grap heeft zijn doel in ieder geval bereikt, concludeerde de voetbalanalist. "Of ik het nou wel of niet had moeten doen: bij deze meneer heb ik de tranen over zijn wangetjes zien biggelen'', zei hij, wijzend naar collega Johan Derksen. "Dat was voor mij een absoluut hoogtepunt.''

[poll id="816"]