'Gio' kijkt serieus naar andere spelers voor duel op kunstgras
i

Pro Shots

'Gio' kijkt serieus naar andere spelers voor duel op kunstgras

Bart van der Wijst • 10:20, 16-08-2017 / Laatste Update: 02:17, 08-01-2024

Kunstgras en Feyenoord, het blijft een haat liefdeverhouding. Zondag wacht opnieuw een pot op het neppe gras, uit bij Excelsior. Jawel, de wedstrijd waar de Rotterdammers vorig jaar met 3-0 op de broek kregen. Giovanni van Bronckhorst wil het dit jaar beter doen op kunstgras en kijkt naar de kwaliteiten van z'n spelers op de ondergrond.

Wellicht komen er dan wisselspelers aan de bak. "Dat is het overwegen inmiddels wel waard, ja", vertelt de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad.

Geen fan

Van Bronckhorst is, evenals Feyenoord zelf, geen voorstander van kunstgras. Voor komend seizoen wil hij kijken naar welke speler er wél kan ballen op de ondergrond. "Als het blijft zoals het nu is, dan gaan trainers dat ook gewoon doen. Dan kies je voor die aparte wedstrijden voor andere spelers en een andere speelstijl. Daar ontkom je straks niet meer aan."

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Kramer kan het, Jørgensen not

Voetballen op kunstgras blijft voor veel spelers moeilijk, niet voor Michiel Kramer. In z'n 1ste seizoen bij Feyenoord scoorde hij 6 keer in 6 wedstrijden op nepgras. Nicolai Jørgensen, die er vorig seizoen 21 inlegde, scoorde echter nog nooit. Hij haat de 'plastic shit'.

Toch lijkt Van Bronckhorst serieus te kijken naar spelers die er wel kunnen spelen. Feyenoord trapt zondag af om 12.30 uur tegen Excelsior.