Go Ahead Eagles weer terug in eredivisie!

admin • 16:20, 22-05-2016 / Laatste Update: 21:14, 12-12-2023

Groot feest in Deventer! Go Ahead Eagles is na een jaar terug in de eredivisie. De ploeg van Hans de Koning speelde zondag met 1-1 gelijk op De Vijverberg en stelde daarmee promotie veilig. Voor De Graafschap zijn het spannende uren: de ploeg is afhankelijk van Willem II. Als de Tilburgers zondagmiddag winnen van NAC, blijven de Superboeren toch in de eredivisie.

Eigenlijk waren de 'Eagles' donderdag al zeker van promotie door de 4-1 winst in eigen huis. De Graafschap moest zondag met 3-0 winnen om zeker te zijn van behoud in de eredivisie, maar was wederom niet opgewassen in de streekderby.

De Kogel held van Deventer

De Graafschap kwam in de 28e minuut nog wel op voorsprong door een doelpunt van Parzyszek. Kort voor rust besliste Leon de Kogel de wedstrijd met de aansluitingstreffer. Hij werd 10 minuten voor tijd gewisseld en natuurlijk luid toegezongen door de uitzinnige Eagles-fans.

Leon de Kogel, maker van de belangrijke goal, wordt hartstochtelijk toegezongen. #gragae #komoptan pic.twitter.com/gE96ySYRm7