Goed nieuws! FC Twente leeft nog dankzij gemeente en vele miljoenen van investeerders
i

Cor Lasker

Goed nieuws! FC Twente leeft nog dankzij gemeente en vele miljoenen van investeerders

admin • 23:39, 17-07-2018 / Laatste Update: 03:19, 08-01-2024

Na wekenlang onderhandelen hebben FC Twente en de gemeente Enschede een akkoord. Door helpende hand van de gemeente en een miljoeneninjectie van investeerders, gaat de club niet failliet. Er is zelfs geld voor nieuwe spelers.

Miljoenen

FC Twente hoeft 2 jaar lang geen rente en aflossing te betalen op een lening van de gemeente en na de vakantie gaan club, investeerders, schuldeisers en gemeente werken aan een plan voor schuldsanering. Met het opschorten van rentebetaling en aflossing komt Enschede de club de komende 2 jaren in totaal met 4 miljoen euro tegemoet. Een 30-tal Twentse bedrijven komt nu ook met miljoenen over de brug. Dit laatste stelt de club in staat om de selectiegroep te versterken.

De eis van de sponsors was aanvankelijk, dat de gemeente ook nog een extra van 7 miljoen zou afgeven. Daar is politiek geen draagvlak voor. Enschede heeft Twente al 17 miljoen geleend en staat daarnaast voor 8,4 miljoen garant.

Het onderhandelen over de extra garantstelling heeft 6 weken geduurd – een periode waarin de club financieel vrijwel niet in staat was om spelers te halen. De investeerders hebben hun eis voor de extra garantstelling van de gemeente uiteindelijk laten vallen.

De noodzaak voor die garantstelling is ook minder groot nu er een oplossing in de maak is met spelersmakelaar Mathias Bunge. Die heeft nog 6,3 miljoen tegoed van FC Twente. Het gaat om een nabetaling van de transfer van de Mexicaan Jesus Corona, die al in 2015 door Twente werd verkocht aan FC Porto.