Goed nieuws voor Feyenoord: Jørgensen weer fit
i

Pro Shots

Goed nieuws voor Feyenoord: Jørgensen weer fit

admin • 15:47, 12-12-2017 / Laatste Update: 20:25, 07-01-2024

Nicolai Jørgensen staat dinsdagavond in de Kuip tegen Heerenveen weer in de spits bij Feyenoord. De Deen die de laatste weken lekker op schot is voor de Rotterdammers, zou de wedstrijd tegen FC Utrecht eigenlijk moeten missen vanwege ziekte. Gelukkig voor hem ging die pot vanwege de sneeuw niet door.

Bart Nieuwkoop verscheen wel weer op het trainingsveld, maar de rechtsback speelt sowieso niet tegen de Friezen vanwege hamstringklachten. Dat geeft Jeremiah St. Juste wel weer kansen, die tegen Napoli nog inviel als flankverdediger. De aankoop van Heerenveen had in Utrecht ook op die rechtsbackpositie gestaan als de wedstrijd was doorgegaan.

Blessures

Miquel Nelom is weer niet van de partij vanwege de bovenbeenblessure. De jonge Tyrell Malacia maakt tegen Heerenveen zijn debuut in de eredivisie. Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps zien we dit jaar niet meer in actie.

Blij

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft geen moment gebaald dat de wedstrijd niet doorging. ,,Nee, we zijn niet blij dat we zondag niet in actie zijn gekomen’’, zegt Van Bronckhorst. ,,We waren er klaar voor, maar de omstandigheden waren dramatisch. Maar de ploeg is fit, we voelen dat we aan een serie bezig zijn. Dat moet tegen Heerenveen een vervolg krijgen.’’