Good old Huntelaar helpt Ajax aan gunstige uitgangspositie

BSR Agency

admin • 22:54, 06-08-2019 / Laatste Update: 15:02, 07-01-2024

Ajax heeft de heenwedstrijd tegen PAOK in de 3e voorronde van de Champions League met 2-2 gelijkgespeeld. Voor rust keken de Amsterdammers nog tegen een 2-1 achterstand aan. Het gelijke spel mag dus met recht gunstig genoemd worden. En dat met dank aan Klaas-Jan Huntelaar.

De bijna 36-jarige spits moest in de 1e helft opdraven omdat Kasper Dolberg geblesseerd het veld moest verlaten. Met een spuuglelijke frommelgoal zette hij in de 2e helft de eindstand op het scorebord.

Weinig aan de hand in de beginfase

Al vroeg in de wedstrijd kon Ajax juichen. Hakim Ziyech sneed een vrije trap vanaf de zijkant zo scherp aan, dat er eigenlijk alleen maar iemand tegenaan hoefde te lopen. Uiteindelijk was het PAOK-verdediger Dimitris Giannoulis die het laatste zetje gaf. Of was het toch 'gewoon' Hakim Ziyech?

De belangrijke goal was dus een feit. De tik was ook groot voor de Grieken, die gelijk na de goal bijna de 2e Amsterdamse goal te verwerken kregen. Een schot van Hakim Ziyech werd van richting veranderd en rolde bijna de goal in. De Griekse keeper kon net redden.

PAOK komt in de wedstrijd

Langzaam maar zeker kwam PAOK beter in de wedstrijd. Eerst was het nog aan Joël Veltman te danken dat een aanvaller van PAOK niet door kon lopen. In de 32e minuut kon de Ajax-verdediging helaas niet meer ingrijpen. Chuba Akpom stond aan het einde van een fraaie aanval.

Het Griekse hek was van de dam. PAOK bleef aanvallen en in minuut 39 kwam de ploeg zelfs op voorsprong. Leo Matos was het meest attent bij een vrije trap van Nederlander Diego Biseswar en kopte zo de 2-1 achter keeper Andre Onana.

Ajax was het helemaal kwijt en had het aan wat kunst en vliegwerk te danken dat het niet met een dikkere achterstand aan de thee moest.

Orde op zaken

Trainer Erik ten Hag leek zijn elftal ook wakker te hebben geschud. De Ajacieden kwamen weer wat scherper uit de kleedkamer en na 5 minuten kreeg Ziyech een opgelegde kans om de gelijkmaker binnen te rammen na een vloeiende aanval.

5 minuten later was het dan toch raak! Huntelaar kreeg de bal door een verdediger van PAOK zo tegen zich aan geschoten. Niet de fraaiste goal ooit van The Hunter, waar wel een hele belangrijke!

Ajax bleef aandrukken en was ene paar keer dicht bij een voorsprong. Die mocht er helaas niet meer komen. Toch mag Ajax met vertrouwen uitkijken naar de return, precies over een week in Amsterdam. Bij winst of een gelijkspel van 0-0 of 1-1 is Ajax door naar de Play Offs.

Bekijk hier alle goals:

0-1: eigen goal Giannoulis

JAA! @AFCAjax komt al vroeg op voorsprong bij PAOK 💪#PAOAJA #CL #ziggosport pic.twitter.com/DLGAoEW5MM

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) August 6, 2019

1-1: Chuba Akpom

PAOK zet aan en maakt na ruim een half uur spelen 1-1 😮#PAOAJA #ziggosport pic.twitter.com/ztjil4hmsS