Heeft Ten Hag te weinig oog voor talenten? ‘Ze moeten aantonen dat ze beter zijn’
i

BSR Agency

Heeft Ten Hag te weinig oog voor talenten? ‘Ze moeten aantonen dat ze beter zijn’

admin • 16:17, 24-10-2019 / Laatste Update: 15:07, 05-01-2024

Met de nederlaag tegen Chelsea nog vers in het achterhoofd richtte Ajax donderdag alweer voorzichtig het vizier op Feyenoord, de tegenstander van zondag in de Johan Cruijff ArenA. "Feyenoord is een totaal andere tegenstander (dan Chelsea, red). Maar we weten wat een wedstrijd als de Klassieker kan losmaken. We moeten er klaar voor zijn.”

Vormdip

Ten Hag maakt zich niet zorgen over het gebrek aan vorm bij enkele spelers. "Want dat kan zo maar weer anders zijn”, stelt de trainer die wel merkt dat zijn ploeg moet presteren onder een ander verwachtingspatroon. ,"Over een ploeg als Chelsea loop je niet zo maar heen, lijkt me. En het zat ook niet echt mee met die afgekeurde goal en een penalty die we wel verdienden. Maar we moeten er een streep onder zetten. Het gaat nu om Feyenoord.”

Kritiek

Ten Hag kan zich niet vinden in de kritiek dat hij te weinig oog heeft voor aanstormende talenten als Ryan Gravenberch (17), Jurgen Ekkelenkamp (19) en Noa Lang (20). "Zij moeten gewoon aantonen dat ze beter zijn”, zegt hij.

"Onze jeugdopleiding is nog steeds van een heel hoog niveau. We hebben Kluivert, De Ligt en Frenkie verkocht. En in onze selectie zitten nog steeds jongens als Veltman, Blind, Van de Beek en Siem de Jong. Mazraoui is vorig seizoen doorgebroken en nu Dest weer. Talenten moeten een kans verdienen en soms stokt de aanvoer misschien even. Een speler als Frenkie wordt niet ieder jaar geboren.”