Ten Hag op zich tevreden: 'Maar het moet wel beter'

admin • 23:36, 06-08-2019 / Laatste Update: 11:47, 05-01-2024

Erik ten Hag is blij met het 2-2 gelijkspel tegen PAOK Saloniki. De trainer zag Ajax sterk beginnen en na tien minuten op voorsprong komen, maar toch zocht Ajax in de rust met een 2-1 achterstand de kleedkamers op. Na rust zette Ajax orde op zaken en verschafte het zichzelf een prima uitgangspositie voor de return in Amsterdam. ,,Maar dan moet het wel beter", is Ten Hag kritisch.

Na rust keerde Ajax sterk terug. ,,Ik heb een aantal dingen recht kunnen zetten, zoals de opbouw en veldbezetting. Daardoor kregen we in het verdedigende ook meer controle", legt Ten Hag uit. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een frommelgoal voor de 2-2 eindstand en dat biedt perspectieven voor de return in Amsterdam.

“In de laatste 10, 15 minuten van de eerste helft deden we het niet goed”, valt aanvoerder Dusan Tadic zijn trainer bij. ,,We gaven het initiatief weg, hadden te veel balverlies en gaven de tegenstander de kans te counteren. Dat leidde tot twee tegentreffers, die nooit hadden mogen vallen. We hadden beter moeten verdedigen en sterker moeten zijn in de duels. Dat is nodig in de Champions League.”