Van Hanegem kijkt vooruit naar Ajax-Juve: 'Hopen dat Juventus zijn beste speler mist, dat vind ik zo zielig'
i

BSR Agency

Van Hanegem kijkt vooruit naar Ajax-Juve: 'Hopen dat Juventus zijn beste speler mist, dat vind ik zo zielig'

admin • 09:11, 08-04-2019 / Laatste Update: 19:05, 12-12-2023

Woensdag staat de langverwachte kwartfinale van de Champions League tussen Ajax en Juventus op het programma. Op de 10e april om 21.00 uur wordt er afgetrapt in een, ongetwijfeld, kolkende Johan Cruijff Arena. Willem van Hanegem kijkt vast vooruit naar het treffen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad neemt De Kromme een aantal aspecten onder de loep, waaronder de verdediging in de Eredivisie. "Zoek buiten Matthijs de Ligt eens een centrale verdediger met echte potentie. Ik zou het niet weten.” Ook heeft hij een aanvalstip voor Erik Ten Hag: zet Tadic weer in de punt. "Ze noemden het een variant, maar dat is het inmiddels niet meer. Ajax speelt het liefst zo."

Veltman voor Mazraoui

Nu Joël Veltman weer fit is, hoopt Willem dat 'ie direct weer speeltijd krijgt. "Die jongen heeft zo hard gevochten om terug te keren op het veld na zwaar blessureleed", zegt hij. "Al hoop ik wel dat hij voortaan de maniertjes achterwege laat." Dat zou betekenen dat Noussair Mazraoui genoegen moet nemen met een plaats op de bank.

Cristiano naar Amsterdam

Als alles goed gaat, staat Cristiano Ronaldo gewoon op het veld komende woensdag. Hij is zo goed als zeker hersteld van een blessure en dus zal de Portugese vedette zeer waarschijnlijk te aanschouwen zijn in de Arena. En dat is maar goed ook, volgens Van Hanegem. "Hopen dat Juventus zijn beste speler mist, dat vind ik zo zielig." Bovendien ziet hij genoeg potentie in CR7's collega's. "Met Federico Bernardeschi en Paulo Dybala hebben ze nog 2 prachtige spelers om naar te kijken. Met Moise Kean staat er een groot talent te trappelen. En ik kan ook genieten van Miralem Pjanic, terwijl je Mario Mandzukic ook wel om een boodschap kunt sturen."