Harde kern Serie A-club SPAL loopt uit boosheid en protest weg na VAR-beslissing (video)

Trevor Wagener • 21:03, 03-03-2019 / Laatste Update: 17:45, 12-12-2023

Fanatieke supporters van de Italiaanse club SPAL hebben tijdens de thuiswedstrijd tegen Sampdoria uit protest het stadion verlaten. De fans waren boos omdat een doelpunt van hun club op advies van de VAR was afgekeurd. Twee weken geleden tegen Fiorentina werd SPAL ook al benadeeld door beslissingen van de videoarbiters.

"We hebben op dit moment weinig geluk met arbitrale beslissingen", verzuchtte trainer Leonardo Semplici. "En de VAR is te vaak aanwezig. Het is heel ongebruikelijk dat zo'n doelpunt wordt afgekeurd."

'Hinderlijk buitenspel'

SPAL dacht na een uur de aansluiting met Sampdoria te hebben gevonden door een doelpunt van Sergio Floccari, die een vrije trap van Jasmin Kurtic inkopte. De videoarbiters achter de tv-schermen kwamen na uitgebreide bestudering van de beelden tot de conclusie dat Andrea Petagna echter hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. De scheidsrechter keurde het doelpunt daarom af.

De tifosi van SPAL verliet uit protest het Stadio Paolo Mazza, waardoor een heel tribunevak leeg was. Via Kurtic scoorde SPAL diep in blessuretijd alsnog, maar dat doelpunt kwam te laat om 'Samp' nog in de problemen te brengen.

Quagli-teit

Veteraan Fabio Quagliarella maakte beide doelpunten van de club uit Genua. De 36-jarige spits voerde zijn totaal dit seizoen op naar 19 goals, evenveel als Cristiano Ronaldo van Juventus.