Hekkensluiter Achilles’29 verliest voor de 8e keer

admin • 23:51, 30-09-2016 / Laatste Update: 07:08, 08-01-2024

Achilles’29 heeft vrijdagavond de 8ste nederlaag van het seizoen geleden. De Groesbeekse eerstedivisionist ging op eigen veld onderuit tegen VVV: 0-3.

Achilles speelde een stuk beter dan vorige week bij Cambuur (1-3). Grote kansen waren er voor rust nauwelijks. De thuisploeg was nog wel gevaarlijk met vrije trappen. Boy van de Beek mocht in de eerste helft 3 keer aanleggen op de rand van het strafschopgebied. 1 keer moest doelman Maarten de Fockert redding brengen.

Geroep om strafschop

Heel Achilles schreeuwde meteen na rust om een strafschop, nadat Freek Thoone werd neergelegd. Scheidsrechter Kooij weigerde te fluiten. Een minuut daarna was VVV dicht bij de openingstreffer, maar Sebastiaan Bökkerink haalde bal van de lijn na een inzet van Torino Hunte. In de 50ste minuut was het alsnog raak. Ralf Seuntjes kon de bal vrij binnenwerken op aangeven van Johnatan Opouku. De Arnhemmer gaf 7 minuten later ook de assist op Hunte: 0-2. In de 78ste minuut besliste Opoku met een kopbal de wedstrijd: 0-3.

Door de nederlaag blijft Achilles hekkensluiter in de Jupiler League.