Heldenverdediger Bilbao geneest voor tweede keer van kanker
i

AFP

Heldenverdediger Bilbao geneest voor tweede keer van kanker

admin • 15:32, 21-09-2017 / Laatste Update: 00:09, 09-01-2024

Het zal je maar gebeuren: 2 keer in een jaar tijd kanker krijgen in je ballen. De Spaanse voetballer Yeray Alvarez kreeg dat, maar kan het nog steeds navertellen. De 22-jarige Baskische verdediger van Athletic Bilbao is klaar met zijn behandeling en sluit binnenkort weer aan bij de selectie van trainer José Ángel Ziganda.

"Hij is genezen verklaard, we zijn allemaal enorm blij'', zei Ziganda na de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Die ging dan wel met 2-1 verloren, maar de vreugde over het goede nieuws van Alvarez was even veel belangrijker in stadion San Mamés.

Nachtmerrie

Bij Alvarez werd eind vorig jaar voor het eerst teelbalkanker gevonden, de nachtmerrie van elke man. De talentvolle verdediger ging toen direct onder het mes om de tumor te laten verwijderen en maakte een paar weken later al zijn rentree in het elftal van Athletic Bilbao.

Steun

Tijdens een controle in juni werd opnieuw kanker gevonden. Alvarez moest weer chemotherapie ondergaan en miste daardoor het EK voor spelers onder 21 jaar. Om Alvarez te steunen lieten al zijn teamgenoten van Athletic Bilbao hun hoofd kaalscheren.