Helmond Sport wint na geweldige comeback van Almere City

Pro Shots / Marcel Bonte

admin • 00:00, 09-05-2017 / Laatste Update: 20:00, 12-12-2023

Voor Helmond Sport leek het lang geen geweldige avond te worden in de eerste ronde van play-offs om promotie en degradatie. Maar een waanzinnige 2de helft heeft Helmond een dikke thuiszege opgeleverd. De Helmonders versloegen Almere City met 4-2.

Comfortabele voorsprong

Wie na 20 minuten geloofde dat Helmond Sport het Emmen nog moeilijk kon maken, zou voor gek zijn verklaard. Salasiwa en Rick ten Voorde hadden Almere een comfortabele 0-2 voorsprong gegeven. Dat was behalve de ruststand ook de stand na 69 minuten. Maar na 90 minuten stond het opeens 4-2.

Zieke comeback

Helmond was in de 2de helft duidelijk beter op dreef dan in eerste. Teije ten Den zorgde voor een sprankje hoop door iets terug te doen. 3 minuten later schoot Robert Braber Helmond ineens naast Almere met een prima schot. Om het allemaal nog mooier te maken zorgde Jordy Thomassen voor de 3-2. Het alles-of-niets voetbal van Helmond Sport gaf de ploeg vleugels. Steven Edwards mocht uit een penalty ook nog voor de 4-2 aanleggen.

Almere zal komende vrijdag in de return nog flink aan de bak moeten om de halve finale van de play-offs te halen.