Heracles pakt punt in en tegen Groningen na knotsgekke wedstrijd

ANP Pro Shots

Trevor Wagener • 22:15, 27-01-2018 / Laatste Update: 09:41, 05-01-2024

Heracles heeft een punt gepakt op bezoek bij FC Groningen. De thuisploeg ging met een 3-1 voorsprong de rust, maar na de pauze kantelde de wedstrijd volledig!

De bezoekers kwamen, mede dankzij een wonderbaarlijke goal van Robin Pröpper, nog op gelijke hoogte met Groningen. Heracles houdt door het gelijke spel 1 puntje voorsprong op FC Groningen.

Op rozen

Tom van Weert drukte het overwicht van FC Groningen na een klein half uur uit in de score. Lang kon de thuisploeg niet van die voorsprong genieten. Jamiro Monteiro schoot de bal na een vrije trap laag binnen.

Vlak voor rust leken de spelers van Ernest Faber de wedstrijd echter te beslissen. Na goed doorgaan van Mimoun Mahi en Van Weert kon Jesper Drost uit de rebound de 2-1 binnen schieten. Mahi zorgde na knullig balverlies zelfs voor de 3-1-ruststand.

Comeback

Vincent Vermeij schoot de bezoekers in de 2e helft terug in de wedstrijd. Pröpper zag vervolgens 10 minuten voor tijd een lange, ongelooflijk gelukkige voorzet via de paal in het doel belanden, waardoor Heracles loon naar werken kreeg.

De Almeloërs speelden een stuk aanvallender na rust en dat leverde 2 treffers op. De 2e van Pröpper was een gelukje, maar volgens de verdediger geenszins onverdiend. "Het was een schandalige voorzet, maar hij gaat erin", gaf hij toe bij FOX Sports. "Maar ik ben er blij mee, zeker na zo'n 2e helft."