Heracles geeft spelers pauze van 3 weken: ‘Even rust en afstand van elkaar’
i

Robin Hilberink

Heracles geeft spelers pauze van 3 weken: ‘Even rust en afstand van elkaar’

admin • 15:02, 11-04-2020 / Laatste Update: 21:32, 04-01-2024

Bij Heracles Almelo geven ze de selectie 3 weken lang rust. De spelers van de nummer 8 van de Eredivisie hoeven niet te trainen of contact te houden met de club.

Oud-speler Tim Gilissen ziet er het probleem niet van in. "We hebben niets te klagen, er is zoveel aan de hand in de wereld. Ik voel me bijna bezwaard om het te hebben over een pauze van de spelers van Heracles”, zegt de technisch directeur.

De voetballers van de Almelose club trainen al weken thuis. Ze krijgen elke dag een schema en volgen online veel groepslessen. Er wordt van ze verwacht dat ze resultaten van trainingen opsturen en lijstjes bijhouden. "We zitten er bovenop, hebben elke dag contact.”

De KNVB hoopt nog altijd de competitie eind juni te kunnen hervatten. Dat zou betekenen dat er slechts een paar weken tussen het nieuwe seizoen zit. "Als dat gebeurt, zit er nauwelijks rust tussen de seizoenen. Daarom leek het ons ook goed om nu alvast die rust te bieden. Sommige spelers geven aan dat ze het lekker vinden dat de druk eraf is. Anderen willen graag actief blijven.”