Hierom juicht Edson Álvarez à la Memphis met z'n vingers in de oren
i

BSR Agency

Hierom juicht Edson Álvarez à la Memphis met z'n vingers in de oren

admin • 10:57, 04-09-2019 / Laatste Update: 14:02, 12-12-2023

Edson Álvarez scoorde vorige week namens Ajax in de return van de Champions League-play offs de 1-0 tegen APOEL Nicosia. De Mexicaan vierde dat belangrijke doelpunt onder meer door zijn vingers in de oren te stoppen, zoals we Memphis Depay dat ook vaak zien doen. Maar waarom doet Álvarez dat?

Dat vroegen ze zich bij de site Goal.com ook af. Zij gingen op zoek naar het antwoord en stuitten op een interview van de Mexicaan van een paar maanden geleden. Hierin legt hij uit waarom hij zijn vingers in z'n oren propt na een goal.

"Ik richt me op mezelf en luister niet naar kritiek van de buitenwacht, zoals de media, social media of andere haters", zou Álvarez hebben gezegd vlak nadat hij namens zijn vorige club Club América 2 keer had gescoord in de finale van de Apertura, de eerste competitiehelft in Mexico.

Van nobody tot God 

Na die 2 goals werd hij in Mexicaanse media volledig opgehemeld. Hij was een soort God. Dat terwijl hij niet heel maanden daarvoor juist nog verguisd werd door diezelfde media. Dat had alles te maken met een knullig eigen doelpunt namens de Mexicanen in de WK-groepswedstrijd tegen Zweden.

Die 2 momenten van uitersten in zo'n korte tijd waren leerzaam voor Álvarez. "Ik was niet zo slecht als dat ze zeiden na die wedstrijd tegen Mexico en niet zo goed als ze beweerden na de Apertura-finale."

Verschil met Depay

Memphis Depay juicht zoals bekend ook vaak met zijn vingers in de oren. Toch heeft onze landgenoot daar wel een iets andere betekenis aan gegeven. Voor Depay betekent het vooral: 'Ik luister alleen naar God.' Hierrr lees je daar meer over!

Na deze eigen goal op 27 juni op het WK 2018 (check vanaf 1:42) werd Álvarez volledig afgemaakt in de Mexicaanse pers.

Na deze goals op 17-12-2018 (nog geen 6 maanden later) werd Álvarez als een soort God gezien in Mexico.