Hoe verliepen de laatste 6 toppers? Check hier de statistieken

admin • 14:51, 23-09-2018 / Laatste Update: 21:33, 05-01-2024

Zondagmiddag staat de 1e echte topper van dit seizoen op het programma: PSV - Ajax. De nummer 1 speelt om 16:45 uur tegen de nummer 2 en de wedkantoren schatten de kansen voor PSV iets hoger in dan die van Ajax. De geschiedenis wijst uit dat de wedstrijd alle kanten op kan gaan.

2017/18

PSV speelde vorig jaar de kampioenswedstrijd tegen Ajax en won die pot met 3-0 door doelpunten van Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Het feest kon na 90 minuten officieel losbarsten doordat PSV op de 15e april van 2018 niet meer in te halen was in de race om het kampioenschap.

Tekst gaat verder onder de foto

2016/17

Op 23 april 2017 wist PSV ook te winnen van Ajax, destijds met slecht 1 doelpuntje verschil. In het Philips Stadion schoot Jürgen Locadia nog voor rust de winnende in de touwen.

2015/16

Ajax wist voor het laatst in Eindhoven te winnen in maart 2016. Na 2 minuten scoorde Arkadiusz Milik de 1e goal voor Ajax, 14 minuten voor tijd schoot Anwar El Ghazi de eindstand op het bord. Ajax moest de titel dat jaar wel aan PSV schenken.

2014/15

Ajax trok ook in het seizoen 2014/15 aan het langste eind. De Amsterdammers wonnen toen ruim met 1-3 van PSV, doelpuntenmakers waren Kishna, Schöne en El Ghazi voor Ajax en Luuk de Jong voor PSV. De overwinning van Ajax baatte PSV niet, aangezien de Eindhovenaren ook dat seizoen kampioen werden.

2013/14

In het seizoen 2013/14 werd deze topper voor het laatst in de 1e seizoenshelft afgewerkt. Dat stemt PSV goed, aangezien PSV die wedstrijd met maar liefst 4-0 won. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Ajax-fans, die Tim Matavz, Jetro Willems, Oscar Hiljemark en Ji-Sung Park zagen scoren.

2012/13

Een seizoen eerder wist juist Ajax weer te winnen in Eindhoven. De eindstand van die pot was 2-3 dankzij een winnende goal van Derk Boerrigter. Ook Kolbeinn Sigthórsson en Christian Eriksen waren trefzeker voor Ajax, Jeremain Lens scoorde er 2 voor PSV.

De laatste 6 jaar wonnen dus zowel PSV als Ajax 3 keer in Eindhoven. Het laatste gelijkspel in deze topper vond plaats op 18 september 2011 toen beide ploegen 2x scoorden. Wat denk jij? Gaat PSV deze topper winnen, neemt Ajax de punten mee naar Amsterdam of blijft het bij een gelijkspel?