Ideale XI Ajax | Met deze 11 moet Ajax volgens jullie starten in CL-kraker
i

BSR/SOCCRATES

Ideale XI Ajax | Met deze 11 moet Ajax volgens jullie starten in CL-kraker

admin • 18:46, 10-12-2019 / Laatste Update: 04:29, 06-01-2024

Sportnieuws.nl gaf jullie de kans om weer in de huid van Ajax-trainer Erik ten Hag te kruipen en de opstelling voor de kraker tegen Valencia te maken. De afbeelding hieronder showt wat volgens jullie dé beste opstelling is om Valencia te verslaan en daarmee groepshoofd te worden bij de loting:

Lees verder onder de afbeelding.

Onana vaste kracht

André Onana is een vaste waarde op doel, waardoor je hem al niet hoefde op te stellen. Gelukkig is de Kameroener voor Ajax fit genoeg om te starten in de wedstrijd.

Vertrouwde achterhoede

Voor hem keren zowel Daley Blind als Joël Veltman terug in de defensie na hun schorsing de vorige wedstrijd. Op links staat uiteraard Nicolas Tagliafico en op rechts krijgt Sergiño Dest de voorkeur boven Noussair Mazraoui. De Marokkaans international heeft duidelijk veel populariteit verloren, want hij kreeg slechts 7% van het totale aantal stemmen.

Alle ballen op Donny

Op het middenveld staat het Spaanstalige blok gevormd door Edson Alvarez en Lisandro Martinez, aangevuld met het loop- en scoringsvermogen van Donny van de Beek. Zij kregen ruim de voorkeur boven de andere opties op het middenveld. Alleen Hakim Ziyech wordt ook vaak genoemd, maar hij kreeg nóg meer stemmen voor een plek in de voorhoede.

Lang vult leegte Promes in

Naast Ziyech vormen Noa Lang en Dusan Tadic de aanval van de Amsterdammers. Lang heeft in korte tijd de harten van het publiek gestolen, want hij kreeg meteen een groot deel van de stemmen. Zeker nu Quincy Promes geblesseerd is geraakt. Tadic krijgt de onbetwiste voorkeur in de spits, boven bijvoorbeeld Klaas-Jan Huntelaar met 12% van de stemmen.

Check hier de originele opstelling van Ajax tegen Valencia