🎥 | IDIOTERIE! Arbiter KO geslagen in Duitse kelderklasse nadat hij een rode kaart geeft

Trevor Wagener • 14:04, 28-10-2019 / Laatste Update: 16:04, 05-01-2024

Wat een weerzinwekkend bericht uit de Duitse Kreisliga. Daar sloeg een 28-jarige voetballer een scheidsrechter in de 85ste minuut KO nadat de arbiter hem een 2e gele en dus rode kaart had gegeven.

Het voorval gebeurde in de westrijd tussen FSV Münster en TV Semd in de buurt van Frankfurt. Het incident was het zoveelste geval van agressie op en rond de voetbalvelden in Duitsland. Scheidsrechters in de regio Berlijn staakten daarom afgelopen weekend.

Bewusteloos

De scheids viel meteen neer en bleef liggen. Omstanders reageerden geschokt. De dader, ene Hayri G., loopt weg van hem. De toestand van de arbiter boeit hem niks. De pot werd meteen stilgelegd en de 22-jarige scheids werd afgevoerd naar het ziekenhuis door middel van een traumahelikopter.

Over de toestand van de scheids nu is niks bekend. Wel is er aangifte gedaan tegen G. De voorzitter van Münster zei tegenover de Duitse media dat het incident 'zware gevolgen' zal hebben. De klap werd bij een 2-0 tussenstand uitgedeeld.

Aflastingen

Scheidsrechters in de regio Berlijn zijn de agressie op en rond de voetbalvelden zat, daarom staakten zij en werden er zo'n 1600 duels in het amateur- en jeugdvoetbal afgelast. De scheidsrechters noteerden dit seizoen al 109 geweldsincidenten en gevallen van discriminatie.

In 53 gevallen was die lichamelijke en verbale agressie tegen hen zelf gericht, meldde de Berlijnse krant Kurier. In het Berlijnse amateurvoetbal deden zich in het seizoen 2018/19 maar liefst 150 geweldsincidenten voor waarbij scheidsrechters het slachtoffer waren.

Veel kaarten

In 50 gevallen werd de wedstrijd gestaakt: 30 in het volwassenenvoetbal en 20 bij de jeugd. Ook bedreigingen op sociale media zitten in de lift en worden steeds heftiger. Dat leidt volgens de scheidsrechters tot een 'stortvloed' aan geel-rode en rode kaarten.